Så syng da Randers


– med Jesper Kaas Schmidt og Helle Marie Taastrøm  
  Korby Randers inviterer til en hyggelig eftermiddag med fællessang søndag d. 13. august kl. 15.00 på Skovbakken – under de smukke bøgetræer.  
  Sangvælgerne 2023 er Helle Marie Taastrøm og Jesper Kaas Schmidt  
  Det er 17. gang, Korby Randers arrangerer fællessang i Randers Festuge.

Det foregår som vanligt på den smukke amfiscene på Skovbakken, hvor der er en fin sangakustik.
Der er ikke så mange bænke, så Korby Randers opfordrer til, at man medbringer en klapstol, pude eller et tæppe. Korby Randers har bedt to “personligheder” om at vælge nogle sange, der betyder noget for dem personligt – og gerne krydre valget med en lille historie eller anekdote.

I år er det lykkedes at få leder af Randers Naturcenter Helle Marie Taastrøm og kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt til at stå for sangvalget.

Jesper Kaas Schmidt, har siden 2017 været kommunaldirektør i Randers. Jesper fortæller: “Jeg har tidligere med fornøjelse deltaget i fællessangen på Skovbakken og glæder mig til at præsentere “mine” sange, som tager udgangspunkt i sommeren.

For et stykke tid siden fik jeg kendskab til “Sangen om Randers”, som er lavet af skolebørn i Randers Kommune om vores hjemegn. Dén skal vi da synge! Sangen har sin berettigelse, fordi den kommer fra skolebørnenes perspektiv – at få en is i byen, vores særlige hest, osv.
Jeg synes det vigtigt og positivt, når vi som Randersborgere gør vores for at snakke vores by op.” 

Helle Marie Taastrøm er uddannet biolog og naturvejleder, og hun har været ansat som leder af Randers Naturcenter siden 1994.
“Jeg har altid været glad for at synge, og musik har spillet en stor rolle – især i min barndom og ungdom i Randers. I min familie har vi altid sunget meget – f.eks. ALTID når vi kørte i bil sammen og når 3 unger på bagsædet skulle underholdes på vej til ferien sydpå.” 

Hun fortsætter: “På naturcentret spiller sang og musik også en rolle, og derfor vil nogle af sangvalgene også relatere sig til arbejdslivet som naturvejleder på naturcentret.”Sangene bliver i år akkompagneret af Britta Nedergaard Hansen og Marie Gregersen.

Arrangementet er gratis, og der er mulighed for at købe en lille forfriskning ved Skt. Andres Kirkekor. Vi ses på Skovbakken – og husk klapstolen! Arrangementet er støttet af Randers Festuge.