Nordisk Vokalensemble

Nordisk Vokalensemble er et ligestemmigt kor som blev dannet i 2019. Koret har base i Randers, men tæller korister fra mange dele af landet.

Mange af korets medlemmer har stor erfaring fra tidligere med nyere nordisk kormusik, og som det måske fremgår af korets navn, har de et særligt fokus på det nordiske klangideal og det nordiske repertoire.

Koret består af ca. 20-25 unge sangere, og selvom koret er et ligestemmigt kor, består koret både af kvinder og mænd. Således synger herrerne de dybeste kvindestemmer i korværkerne, hvilket giver en helt særlig korklang.

Koret har haft en pæn koncertvirksomhed allerede siden grundlæggelsen, og efteråret 2020 bød bl.a. på indspilning af en lille håndfuld korværker. I 2022 deltog Nordisk Vokalensemble i Rimini International Choral Competition og vandt 1. prisen for kategorien Sacred Music. Vibeke Bonde Persson har været dirigent for Nordisk Vokalensemble siden korets grundlæggelse i 2019.

Nordisk Vokalensemble øver ca. 1 gang om måneden. Der er mødepligt til korprøverne. Op til større begivenheder, såsom konkurrence, kan der indføres ekstra korprøver og stemmeprøver.

Korprøverne finder som udgangspunkt sted i Skt. Andreas Kirke Randers. Tidspunktet for korprøverne fastsættes i samarbejde med koristerne, og placeres forventeligt i weekenden – næsten altid lørdag.

Som korist forbereder man sig grundigt inden korprøverne, dvs. at man lærer sin stemme hjemmefra ud fra noder og øvefiler.

Der er optagelsesprøve til koret. Nodekendskab er ikke et krav, men en helt klar fordel. Ved prøven lægges vægt på intonation, klang og rytmisk præcision. Se mere om Nordisk Vokalensemble på www.nordiskvokalensemble.dk