Nordisk Vokalensemble

Nordisk Vokalensemble er et ligestemmigt kor, dannet i 2019, og er således et relativt nyt kor med base i Randers. Fra tidligere har mange af korets medlemmer stor erfaring med nyere nordisk kormusik og koret har fortsat fokus på det nordiske klangideal i deres repertoire. Mange sangere kommer fra Randers, men vi har også sangere, der kommer fra andre dele af landet, heriblandt en del tidligere landskorssangere.

Koret består af ca. 20-25 dygtige sangere, der får materiale udleveret, så de kan øve på forhånd inden korprøverne.

Koret har en pæn koncertvirksomhed i Randers og omegn med ca. 7-9 koncerter eller lign. arrangementer i løbet af året.

Dirigent: Vibeke Bonde Persson, 28 72 95 27

Formand: Signe Worre Sørensen, 60 70 20 51

Korets kontaktadresse: nordiskvokalensemble(a)gmail.com

Korets facebookside: https://www.facebook.com/Nordisk-Vokalensemble-1000830763444608/

Hvad synger koret? Koret synger mest nyere nordisk kormusik af f.eks. Ola Gjeilo, Knut Nystedt og Leif Kayser. Men også danske viser og sange som Den danske sang er en ung, blond pige eller Jeg plukker fløjlsgræs samt korværker af andre komponister uden for norden, som f.eks. Javier Busto, er ofte på programmet.

Koret øver oftest i Skt. Andreas Kirke eller hjemme hos dirigenten.

Koret mødes ca. 1 gang om måneden, lidt oftere inden større koncerter. Disse datoer fastlægges ud fra, hvornår flest kormedlemmer kan.

Korsangerne er ca. 16-36 år

Koret synger værker for SSA SSAA og SSAT – Vi har både piger og drenge med i koret, hvor herrerne synger den dybeste alt-stemme.

Medlemskab koster 250 kr. pr. år. Det er gratis de første 3 måneder, så man har mulighed for at prøve af at synge i koret.

For at synge i koret kræves det at du synger rent, at du kan lytte og smelte ind i korets klang, og at du er disciplineret og gerne rutineret i at øve hjemme på forhånd inden korprøverne. Det er en fordel hvis du kan noder, men ikke et krav.

Kontakt Vibeke Bonde Persson, hvis du ønsker at komme til optagelsesprøve til koret

Korets bestyrelse består af 3 bestyrelsesmedlemmer fra korets forening og dirigenten.

Seneste arrangementer: Sommerkoncert i Lem kirke, Julekoncert for mandagsklubben i Skt. Andreas Kirke, Korstafet i Aarhus Domkirke, Nytårskoncert i Gassum kirke samt festlig korsang ved privat- og firmafester.