Enigheden

Sangkoret er et nyetableret SATB foreningskor fra august 2014. Sangkoret Enigheden tæller i dag 25 medlemmer, der øver hver onsdag i dejlige rammer på Thorsbakke. Repertoiret spænder bredt, koret synger mange forskellige genrer, der spænder vidt fra ”Kringsatt av fiender”, ”Vem kan segla”, ”Du som har tændt millioner af stjerner” over Chaplins ”Smile”, Anne Linnets ”Forårsdag” til ”Side bye side”, altså traditionelle satser, folkelige melodier over ældre og nyere danske melodier til swing.

Korsatserne er alle tilpasset sangkoret og arrangeres direkte til Enigheden. Koret medvirker i løbet af året ved forskellige koncerter, typisk kan det være højskoleaftener, der afholdes traditionelle julekoncerter, desuden synger koret op til jul på tre ældrecentre i Randers. I foråret afvikler koret egen korweekend, hvor forårsrepertoiret pudses af, og der gøres klar til sæsonafslutningskoncereten. Der lægges vægt på sangglæde, det sociale og fællesskabe prioriteres højt, hvilket betyder, at korets medlemmer mødes ved en række hyggelige sammenkomster hen over året.

Nodekendskab er ingen forudsætning, det er til gengæld godt humør og sangglæde. Koret er indmeldt i DASUM, og det er op til medlemmerne, om de har lyst til at deltage i det årlige DASUM-kortræf sammen med andre korsangere fra Fyn og Jylland. Sæsonen går fra den 3. september til 29. april med efterfølgende forårskoncert. Korets dirigent udleverer fra start en aktivitetskalender, der gælder for hele korsæsonen.